Besplatna dostava
za narudžbe iznad 300 kn
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter
Save 10%
on your first order when you subscribe to newsletter
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter

Kategorija

Kategorije

Arhiva

Arhiva

Ovog Božića poklonite osobni i jedinstveni parfem

Vaš osobni mirisni otisak

Parfemi su način izražavanja naše osobnosti, raspoloženja, kreativnosti i emocija. Zrcale naš karakter, stil života, te govore o našim željama. Izborom parfema mi šaljemo poruku i sebi i drugima.

Parfem se spaja sa mirisom i biokemijom našeg tijela stvarajući osobni mirisni otisak svakog čovjeka. Iz tog razloga isti parfem na različitim ljudima stvara različit miris.

Parfem uvijek birajte tako, da bude usklađen s vašom osobnošću i mirisnom porukom koju želite poslati.

Svježi su mirisi prirodni i spontani, lagani. Svježi mirisi najčešće se rade od eteričnih ulja citrusa kao što su limun, bergamot, grejp i „zelenih“ mirisa kao što je npr. bor, te drugi.

Začinski mirisi su jaki i egzotični te ih mogu nositi žene jakog i osebujnog karaktera. Egzotični mirisi se najčešće dobivaju od eteričnih ulja papra, timijana, klinčića, metvice, lavande, ružmarina, anisa, bosiljka, cimeta, kadulje i drugih.

Cvjetne mirise biraju najčešće nježne, delikatne, romantične žene. Dobivaju od eteričnih ulja ruže, geranija, ylang ylanga, jasmina, nerolija i drugih.

Drvenasti mirisi koriste se za muške parfeme mada se kao donja nota koriste i u ženskim parfemima. Radi se o senzualnim, toplim, intimnim i nenametljivim mirisima, ali istovremeno i moćnim, koji takvu poruku, indirektno, komuniciraju okolini. U ovu grupu mirisa ubrajaju se sandal, cedar, vetiver, pačuli i drugi.

Voćni mirisi su slatki i prpošni, te ih najčešće koriste mlade žene, čime ističu svoj razigrani, neopterećeni i vedri karakter.

Različita godišnja doba donose nam različite sklonosti pri odabiru mirisa. Ljeto je toplo, snažno i intenzivno na svaki način, pa u to doba posežemo za lakšim, lepršavim mirisima stvarajući dojam hlađenja. Nasuprot ljetu, zima koja je hladna i vlažna zaziva snažnije, toplije, intenzivnije mirise stvarajući ugođaj topline.

Možemo kreirati vlastiti parfem. Odabrati eterična ulja koja nam se sviđaju i stvoriti vlastite mirisne kompozicije. Jedino pravilo je da se kombiniraju eterična ulja donjih, srednjih i gornjih nota.

Eterična ulja donje note su ulja dobivena iz donjih dijelova biljke (korijena, smole, kore drveta) – sandal, pačuli, vetiver, cedar, đumbir i drugi.

Eterična ulja srednje note dobivaju se iz listova i cvjetova biljke – lavanda, ružmarin, kadulja, bor, geranij, ylang ylang, ruža, jasmin…

Eterična ulja gornje note dobivaju se iz plodova i listova – naranča, bergamot, limun, eukaliptus, menta….

Parfem procesom zrenja mijenja miris, postaje intenzivniji, puniji duže traje na koži.

Apelirajući na jedinstvenu, kreativnu osobnost žene potičemo vas da stvorite vaš jedinstveni, unikatni parfem. Dajte oduška svojoj umjetničkoj prirodi i kao što veliki kompozitori komponiraju simfoniju, komponirajte svoj mirisni otisak, sigurni smo da neće ostati nezapažen.

Prijedlozi za savršen božićni poklon

Dobro se slažu citrusi i začinska bilja:

  • naranča i timijan,
  • mandarina i bosiljak,
  • limun i ružmarin,
  • mira i licea, i dr.

Oni hrabriji mogu kreirati nešto intenzivnije kombinacije:

  • Naranča, geranij, ylang ylang,
  • Limunski eukaliptus i ylang ylang,
  • Geranij i mirta,
  • Čempres, cedar, limun.

 

Sve navedene kombinacije eteričnih ulja u 20% koncentraciji umiješajte u 80% alkohola, ostavite u staklenoj, tamnoj bočici barem dva mjeseca, svakog dana protresite bočicu i dobit ćete pravi pravcati parfem.

 

Zastanite i osjetite svo bogatstvo mirisa koje nam priroda nudi. Prepoznajte se kroz miris, shvatite da ste neponovljivi baš kakav bi trebao biti vaš osobni, neponovljivi parfemski otisak.

Podijeli:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin