Besplatna dostava
za narudžbe iznad 300 kn
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter
Save 10%
on your first order when you subscribe to newsletter
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter

Kategorija

Kategorije

Arhiva

Arhiva

Eterična ulja i umor

Nekako smo krenuli pobrojati praktično djelovanje eteričnih ulja kod različitih tegoba, pa ću tako nastaviti s umorom.

Umor je u današnjem vremenu vrlo česta pojava ali su uzroci umora raznovrsni. Uzrokuju ga ubrzani ritam života zvani stres, nedovoljno sna, nedostatak kisika u prostoru, kronično izlaganje visokorizičnim poslovima i situacijama, pomagačke profesije, neadekvatna prehrana, bolesti, alkoholizam, zloupotreba lijekova, učestala putovanja i promjene mjesta boravka, nesređeni obiteljski odnosi….. i još štošta.
Htjela bih vam barem malo pomoći kada se osjećate iscijeđeni a morate još toliko toga u danu obaviti i pritom biti fokusirani. Svakako je prvi korak, kao i do sada, da se povučete na desetak minuta na neko mirno mjesto gdje ćete se pokušati opustiti i obnoviti.

Eterično ulje paprene metvice je klasično aktivirajuće ulje.

Moja prva preporuka je eterično ulje geranija koje je odličan antidepresiv, ali nas ne sedira već otpušta napetosti i uspješno energizira. Geranij savršeno oplemenjuje miris prostora potičući ljude, koji se nalaze unutar istog, na interakciju i kooperaciju. Dakle ako se želite opustiti i obnoviti nakapajte eterično ulje geranija 3-4 kapi na papirnatu maramicu i na miru ga udišite kroz nos kako bi vas ispunio svojim opojnim mirisom. Ukoliko ga želite unijeti u svoj radni ili obiteljski prostor možete ga nakapati u aroma lampu ili na tepih.  Svakako ga preporučam ako želite kreirati idealan prostor za komunikaciju s osobom s kojom vam je inače teško komunicirati.

Klasična aktivirajuća eterična ulja su paprena metvicaružmarinlimunnarančabergamot.

Međutim, eterično ulje bora (pinus sylvestris) je vrlo intrigantno svojim mirisom, ali iz iskustva znam da odlično djeluje kod kroničnog umora jer stimulira rad nadbubrežne žlijezde. Dodajte par kapi limuna i imate svoj mirisni eliksir.

Ovo je sve za danas. Nadam se da će vam koristiti ove kratke crtice.

Budite mi zdravi i nasmijani.

Veliki zagrljaj!

Podijeli:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin