Besplatna dostava
za narudžbe iznad 300 kn
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter
Save 10%
on your first order when you subscribe to newsletter
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter

Kategorija

Kategorije

Arhiva

Arhiva

Dea Flores na Kongresu farmaceutskih tehničara u Šibeniku

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i supokroviteljstvom Ministarstva zdravstva od 12.-15. travnja, 2018. održan je Kongres Hrvatskog društva farmaceutskih tehničara. Tema ovogodišnjeg kongresa bila je “Zdrava koža – izazov današnjice” te je s preko četristo sudionika okupio i vodeće hrvatske stručnjake iz područja dermatofarmacije i dermatologije.

Poduzeće Dea Flores, brand prepoznatljiv po premium prirodnim proizvodima za očuvanje zdravlja kože, na ovom stučnom skupu predstavilo je svoj pristup zdravlju kože predavanjem pod nazivom “Prirodan pristup njezi kože sklone crvenilu i promjenama povezanim s atopijskim dermatitisom”.

Atopijski dermatitis jedna je od najčešćih dermatoloških bolesti, a čak 20% dermatoloških pacijenata na posjet doktoru se odluči kako bi ublažilo simptome atopijskog dermatitisa. Riječ je o kroničnoj recidivirajućoj bolesti, koja se manifestira osjetljivom, suhom i iritiranom kožom s eritemima i osjećajem snažnog svrbeža, koji se ciklično mijenjaju – kao i bolest.

 

Biljna i eterična ulja su se stoljećima, tradicionalno koristila za tretiranje raznih kožnih oboljenja. Danas se ponovno “otkrivaju” zbog svog snažnog a nježnog djelovanja na zdravlje kože i obnovu homeostaze. Dea Flores A-cutis balzam čine premium prirodni i organski sastojci posebno formulirani za pružanje optimalne njege osjetljivoj koži sklonoj suhoći i crvenilu. Nježna, inovativna kombinacija ulja s visokim udjelom esencijalnih masnih kiselina regenerira i umiruje osjetljivu, crvenu kožu. Regenerativna svojstva odabranih organskih ulja obnavljaju nadraženu kožu, hidratiziraju i regeneriraju.

Djelovanje odabranih hladno prešanih biljnih ulja i 100% čistih prirodnih eteričnih ulja kod tretiranja atopijskog dermatitisa usmjereno je na regeneraciju kože, smanjenje svrbeža, protuupalno i antibakterijsko djelovanje. Problem atopijskog dermatitisa postaje dalekosežniji kada uslijed iritacijskog svrbeža dođe do sekundarnih bakterijskih i virusnih infekcija već oštećene kože, što je poseban problem kod male djece.

Na predavanju su predstavljena brojna znanstvena istraživanja koja potvrđuju protuupalno, antibakterijsko i antipruritično djelovanje sastavnica A-cutis balzama. Ulje jojobe je jedno od najznačajnijih ulja upravo kod slučajeva dermatitisa. Njen kemijskih sastav karaterizira visok udio (50%) triterpenskih alkohola i fitosterola dok je taj udio kod drugih ulja samo oko 2-3%. Nanošenje ovih sastavnica na kožu povećava stvaranje elastina, koji posljedično povećavaju njen elasticitet i integraciju. Jojoba izuzetno dobro štiti kožu te ima antialergijska, antibakterijska i regenerativna svojstva, stimulira proizvodnju stanica te djeluje protuupalno. 5 najčešćih bakterija, uključujuči staphylococcus aureus i pseudomonas aeruginosa, te gljivica candida ne mogu se razmnožavati u ulju jojobe.

Istraživanje Sveučilišta Oxford Engeneering, Indija objavilo je studiju o ulju tamanua koje potvrđuje njegovo protuupalno i antimikrobno djelovanje. Protuupalno djelovanje tamanua se pripisuje kalofilolidu i inofilidu koje je u provedenom istraživanju utjecalo na smanjenje histaminski uvjetovane upale i oticanja. Smanjenje edema je iznosilo 60.7 i 29.8% za pojedini aktivni sastojak, u usporedbi s hidrokortizonom koji je smanjio edem za 44%.

A-cutis balzam predstavlja jedinstvenu kombinaciju preko deset različitih biljnih ulja, macerata i eteričnih ulja koja uslijed svog sinergijskog djelovanja pružaju savršenu potporu koži sklonoj crvenilu, suhoći, svrbežu i perutanju.

Podijeli:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin