Besplatna dostava
za narudžbe iznad 300 kn
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter
Save 10%
on your first order when you subscribe to newsletter
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter

Kategorija

Kategorije

Arhiva

Arhiva

5 istina o eteričnim uljima zbog koji ćete ih poželjeti probati

Ukoliko ste imali priliku upoznati Dea Flores proizvode znate da iza našeg imena stoji kvaliteta, stručnost, znanje, trud, zalaganje, ljubav i očaranost prirodom. Stoga smo svo naše znanje i oduševljenje prirodom, prirodnim očuvanjem zdravlja i ljepote odlučili podijeliti putem interneta. Putem našeg bloga, želja nam je, upoznati Vas s ljepotom, raznolikošću i snagom prirode koja je maestralno dana kroz eterična ulja.

Dopustite da Vas očara svijet Dea Flores (božice cvijeća), svijet mirisa, njege, svjesnosti o ljepoti i skladu svega izvornog i prirodnog. Nastojali smo na najjednostavniji način predstaviti svako eterično ulje, biljno ulje, hidrolat te pružiti točne recepture za specifične tegobe kako bi aromaterapija postala sastavni dio svakodnevnice.

Pola milijuna sati savjetovanja, uloženog znanja i ljubavi naših aromaterapeuta ono je što nas razlikuje. Za nas aromaterapija nikada nije bila posao koji odrađujemo već mudrost koju živimo. Dugogodišnjim predanim radom i zalaganjem stekli smo zavidan broj klijenata koji nam svakodnevno svjedoče o dobrobitima i zadovoljstvu primjene naših proizvoda i receptura.

Iskustva, savjete i fascinantne činjenice o eteričnim uljima kompletirali smo u 5 istina koje će Vas inspirirati.

Istina br. 1

Eterična ulja su najbolji prijatelj mamama

Istinski smo sretni kada nam se javljaju oduševljene majke, zadovoljne reakcijom njihove djece na Dea Flores proizvode. Bilo da se radi o dermatitisu, prehladama, bronhitisu ili alergijama djeca izuzetno dobro reagiraju na aromaterapiju.

Nježne kompozicije eteričnih ulja idealne su za prevenciju viroza pa brižne majke svoje mile njeguju uljnim serumima da bi olakšale adaptaciju na vrtić, školu, jesen, zimu i sve ostale uvjete. Nedvojbeno, mališani vole da ih se mazi i pazi pa je ovo izvrstan način interakcije i nježnosti između majke i djeteta.

Posebno nas raduje zadovoljstvo budućih majki koje uz pomoć naših uljnijh seruma uspijevaju trudnoću iznijeti do kraja bez ijedne strije. Oduševljene su bogatim teksturama biljnih ulja, trenucima koje provedu u kontaktu sa svojom bebom kao i činjenicom da na svoju kožu ne nanose nikakve sintetičke spojeve.

Savršena prirodna njega za mamu i bebu

U tražilicu na našoj web stranici utipkajte tegobu koja vas zanima i pojaviti će vam se ulja i recepture za njihovu primjenu. Za sva daljnja pitanja, naravno, tu smo!

Istina broj 2

Svatko treba trenutak opuštanja

Tko to danas ne treba malo mira i opuštanja?

Uz svakodnevnu dinamiku života svima nam je neophodan predah kako bismo zadržali potrebnu ravnotežu. Često je u ubrzanom ritmu života teško dohvatiti tako željeni predah, stoga su eterična ulja savršena prirodna potpora kada je potrebno “zaustaviti” vrijeme i duboko udahnuti mir i ravnotežu. Upravo to vam donose biljni koncentrati – mir i ravnotežu prirode koju kroz udah unosite u svoj organizam koji ju prepoznaje i prihvaća kao odlično pomoćno sredstvo.

Ljudski mozak ne može razlikovati između stvarnog iskustva te živopisno i detaljno zamišljenog iskustva. Udišući ružmarin (ili neko drugo eterično ulje) naš mozak u cijelom tijelu stvara ugođaj relaksacije, mora, topline, ljeta… Zašto je tome tako?

Istraživanjima je potvrđeno da u svojoj prirodnoj savršenosti i kompletnosti eterična ulja putem mirisa komuniciraju direktno s amigdalom, najstarijim dijelom mozga zaduženim za emocije i uspomene. Studija na Sveučilištu New York je dokazala da amigdala ne odgovara na podražaje zvuka, vida ili dodira. Istraživanje je otkrilo da amigdala reagira samo na podražaj mirisa, što objašnjava zašto eterična ulja odlično djeluju ne samo na fizičkoj već i na emocionalnoj razini.

Način na koji mirisi djeluju na naše emocije i raspoloženje otvaraju mnoga vrata primjeni eteričnih ulja

Zatvorite oči, pomislite na Božić… čega ste se prvo sjetili? Sigurno mirisa pečenih kolačića, mirisa cimeta i borovih iglica, možda vaše bake i mirisa suhe lavande iz njenih ormara…

Postat ćete svjesni da je miris neizostavan dio naših uspomena, našeg života. Pozovite nove prijatelje u vaš život: lavandu, naranču, limun, ylang-ylang, mandarinu… ili eksperimentirajte i sami pronađite ulje koje idealno odgovara vama i javite nam! :))

Istina broj 3 

Eterična ulja govore jezikom našeg tijela

Eterična ulja pomažu u očuvanju zdravlja.

Eterična ulja su učinkovita zato što su su multidimenzionalna. Ona su ispunjena inteligencijom koja pomaže tijelu da se vrati u stanje zdrave ravnoteže. Kada se okolnosti promijene, eterična ulja se prilagođavaju i djeluju prema novonastaloj situaciji. Ona djeluju na uzrok oboljenja na staničnoj razini, a budući da su prirodni naše tijelo ih s lakoćom eliminira (Stewart, 2005).

Možemo slobodno reći da se savršenstvo prirode očituje u kompleksnosti i kompletnosti interakcije eteričnih ulja s ljudskim organizmom. Molekule eteričnih ulja su kompletne, aktivne, “žive”, vrlo složenog kemijskog sastava i kao takve naše tijelo ih ne percipira stranim sredstvom.

Eterična ulja su savršena jedino ukoliko su kompletna odnosno da se nikakvim kemijskim intervencijama nije narušila njihova izvornost – da im ništa nije dodano niti oduzeto.

Industrija je prepoznavala aktivne sastavnice eteričnog ulja, izolirala ih je i proizvodila sintetskim, kemijskim putem. Međutim, tako proizvedeni kemijski spojevi nisu pokazali ni približno djelovanje kao cjelovito eterično ulje iz kojeg su ga izolirali.

Jedan od primjera je ulje njemačke kamilice. Dokazano protuupalno svojstvo njemačke kamilice pripisuje se njegovom glavnom aktivnom sastojku -(-) alfa-bisabololu. Kemijski sintetiziran alfa-bisabolol nema niti približno isti protuupalni učinak i naše ga tijelo ne prepoznaje na isti način kao onaj prirodno prisutan (Schnaubelt, 2011).

Njemačka kamilica – odličan primjer jedinstvenosti prirode

Istina broj 4

Eterična ulja djeluju

Poslijednjih godina sve je više znanstvenih i medicinskih istraživanja o djelovanju eteričnih ulja. Svjedočeći našim radom i iskustvom možemo potvrditi tisuće slučajeva u kojima je aromaterapija bila učinkovita i blagotvorna našim klijentima.

Znanstvena istraživanja podupiru naše uvide pa su tako brojna istraživanja dokazala antibakterijska, protugljivična i antiviralna djelovanja origana, lovora, čajevca, timijana, cimet kore i drugih eteričnih ulja.

Ova istraživanja posebno postaju aktualna u vremenu kada je otpornost bakterija na poznate antibiotike sve veća. Jedinstvenost djelovanja eteričnih ulja jest u tome da, zbog svog kompleksnog kemijskog sastava, bakterije i gljivice ne mogu stvoriti rezistenciju na sve njihove aktivne sastojke.

U sinergiji s njegujućim biljnim uljima postižu izvrsne rezultate kod raznih kožnih stanja jer potiču regeneraciju oštećene kože. Eterična ulja, također, pružaju savršenu potporu kada su u pitanju nesanice, osjećaji tjeskobe, napetosti i depresije.

Zanimljivo istraživanje govori o utjecaju eteričnog ulja naranče na osjećaj tjeskobe prilikom poroda. Istraživanje je pokazalo znatno manju razinu tjeskobe i napetosti kod osoba koje su primjenjivale eterično ulje naranče. Jednaku učinkovitost pokazuje i difuzija eteričnih ulja u životni i radni prostor!

Isprobajte i vi eterična ulja naranče, lavande ili egzotičnog ylang ylanga i unesite opuštanje i mir u prostor u kojem boravite.

Kreirajte svoju kompoziciju za savršeno opuštanje u vašem domu

Istina broj 5

Eterična ulja su jedinstvena kao i VI

Fascinantno je da su, čak i uz najveće ljudske napore i tehnička dostignuća, kemijske komponente koje priroda kombinira u eteričnim uljima još uvijek donekle tajna.

Pojedino eterično ulje u svom sastavu sadrži više od 100 kemijskih spojeva, a može ih imati i do 1.000, ovisno o vrsti (Schnaubelt, 1999).

Kemijski sastav uvelike ovisi, ne samo o vrsti biljke, nego i o količini padalina u toj sezoni, vrsti tla, načinu uzgoja, procesu branja i destilacije.

Zapravo jedinstvenost djelovanja eteričnog ulja je u kombinaciji i interakciji svih njegovih komponenti.

U skladu s konvencionalnim medicinskim istraživanjima, objašnjenje efikasnosti eteričnih ulja je dugo vremena bilo fokusirano na farmakologiji izoliranih kemijskih komponenti. Kako bi nadišla ta ograničenja, aromaterapija mora prestati imitirati znanost o lijekovima i dati novo priznanje činjenici da eterična ulja potječu iz prirode. Njihova aktivnost je oblikovana okruženjem biljnog svijeta. Eterična ulja ne djeluju kao oružje nego kao agensi interakcije. Oni su ključni sastojak samog života (Schnaubelt, 2011).

Svako eterično ulje je, baš kao i čovjek, jedinstveno i unikatno. Kroz dvadesetogodišnje iskustvo smo uvidjeli da ova dva jedinstvena svijeta savršeno komuniciraju na mnogo razina. Pokušajte otkriti koja eterična ulja pričaju posebno vama :))

Voljeli bi čuti vašu priču. Podijelite s nama kako je vama aromaterapija pomogla?

Podijeli:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin